Гарантира се независимостта на органа за разследване на произшествия и инциденти в железопътния, въздушния и водния транспорт

Pan.bg 20 юни 2019 | 07:49 views (372) commentaries(0)
img Пресцентър МС

Кабинетът ще предложи на Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за железопътния транспорт. С него се предлагат изменения и в Закона за гражданското въздухоплаване и Кодекса на търговското корабоплаване като по този начин ще се гарантира независимостта на органа за разследване на произшествия и инциденти в железопътния, въздушния и водния транспорт.

С промените се изпълняват задълженията на България по чл. 21, ал. 1 и ал. 2 от Директива 2004/49/ЕО на Европейския парламент и съвета от 29 април 2004 г. относно безопасността на железопътния транспорт в Общността и за изменение на Директива 95/18/ЕО относно лицензирането на железопътните предприятия и Директива 2001/14/EО относно разпределяне на капацитета на железопътната инфраструктура и събиране на такси за ползване на железопътната инфраструктура и за сертифициране за безопасност (OB, L 264, от 30.4.2014, стр. 44).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker