Европейските пилоти се противопоставят на бързия рестарт на експлоатацията на 737MAX

Pan.bg 27 май 2019 | 14:14 views (430) commentaries(0)
img
Европейската асоциация на пилотите (European Cockpit Association, ECA), асоциацията на пилотските синдикати в Европа, предупреждава регулаторните органи по света, които са на работна среща в Далас, Тексас, да проучат условията за връщане на самолетите 737MAX на Boeing в експлоатация.
Имат ли опасения европейските пилоти, че икономическият натиск принуждава администрацията на САЩ да премине през различните етапи и ще даде по-бързо зелена светлина на Boeing? Отговорът е недвусмислен. В комюнике за пресата, от 23 май, още същия ден регулаторните органи се срещат в САЩ, за да проучат този въпрос. От ЕСА посочиха, че "европейските пилоти са изключително загрижени от факта, че FAA и Boeing обмислят рестарт на експлоатацията, без да се обръща внимание на много деликатни въпроси, повдигнати от философията на концепцията на версията MAX8 на този самолет. По-конкретно, как може да се предположи, че тези, които са проектирали и сертифицирали самолета, биха могли да одобрят подобно действие, без да се оспорва? "
Европейските пилоти поставят решаващата точка тук. Доверието във FAA (Federal Aviation Administration - Федерална авиационна администрация на САЩ) е подложено на сериозни съмнения след двете последователни аварии с Boeing 737MAX. От ЕСА не крият никакви съмнения.
Пътят на FAA ще бъде стръмен в нейната стратегия да си възвърне доверието, особено след като американските регулатори са добили някои лоши навици през последните няколко десетилетия. Необходим е цялостен ремонт на функционирането на FAA, но той ще включва не само изработването на нови отношения с индустрията, и по-специално с Boeing, но и нови материални средства. За ЕСА „двата трагични инциденти от последните месеци подчертаха критични пропуски в концепцията на системата, при първоначалното й сертифициране и наблюдение, но и в обучението на пилотите. "

Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Boeing
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker