Jet Airways прекратява полетите си

Pan.bg 19 апр 2019 | 13:22 views (313) commentaries(0)
img
Неспособна да спази сроковете за покриване на своите разходи, индийската частна авиокомпания реши да спре операциите си. На 16 април 2019 г. от Държавната банка на Индия (SBI) от името на консорциума на индийските кредитори информира Jet Airways , че искането за допълнително финансиране е отказано.
Неспособна да плати за гориво или за други основни услуги, за да поддържа дейността си, Jet Airways обявява, че е „принудена да анулира всички свои международни и вътрешни полети." Последният полет беше изпълнен на 17 април 2019 г. От индийската авиокомпания заявиха, че през последните месеци и седмици дирекцията й работи усилено, за да търси както междинно, така и дългосрочно финансиране. Въпреки всичките си усилия, представителите на авиокомпанията потвърдиха, че не са имали друг избор, освен да прекратят временно операциите си от 17 април 2019 г.
Дирекцията на авиокомпанията Jet Airways, която е създадена преди 25 години, изглежда е подценила жестоката конкуренция на индийските нискотарифни авиокомпании на вътрешния си пазар.


М.ГЕНОВ
Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Boeing
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker