Руските военни предсрочно получиха 5 нови военно-транспортни вертолета Ми-8МТВ-5-1

Pan.bg 15 апр 2019 | 16:03 views (649) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Холдингът "Вертолеты России" предсрочно предаде на представители на МО на РФ 5 военно-транспортните вертолети Ми-8МТВ-5-1, построени в рамките на изпълнението на държавната отбранителна поръчка за 2019 г.

Както съобщи в понеделник, 15 април, пресслужба на холдинга, до края на годината "Казанският вертолетен завод" планира да достави на военните още 5 вертолета от този тип.
"Трябва да се подчертае, че "Казанският вертолетен завод" не само изпълнява задължението си за изпълнение на държавната поръчка, но и успешно изпълнява програмата за замяна на импортни възли и агрегати" заяви директора на предприятието Юрий Пустовгаров.

"Вертолетът Ми-8МТВ-5-1 е версия на Ми-8МТВ-5, усъвършенствана с отчитане опита от бойното използване на машината" подчертаха представителите на "Вертолетов России". Той може да превози до 36 десанчици или до 12 ранени, а също и различни товари с обща маса до 4 тона, както като подвесен товар, така и в кабината. Освен тава машината може да се използва за извършване на операции за търсене и спасяване, както и за изпълнение на специални задачи.

Кабината на пилотите е оборудвана със авионика, позволяваща използване на очила за нощно виждане. Това дава възможност за полети в тъмата част на денонощието на малката и пределно малка висота, а също така и на необозначни площадки.

На Ми-8МТВ-5-1 е монтирана новата система за създаване на пасивни помещения. Също така са подготвени места за инсталацията на бортови комплекс, осигуряващ необходимата защита от ракети с ИЧ глави за самонасчване.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker