Президентският хеликоптер се оказва по-евтин

Pan.bg 15 апр 2019 | 10:32 views (625) commentaries(0)
img
Общите очаквани разходи за 23 нови хеликоптера Sikorsky VH-92A за американската програма за наследник на президентските хеликоптери отбелязаха спад с 230 млн. US$ в сравнение с предишна оценка.
Представители на Sikorsky обясниха, че тези икономии се дължат на редица фактори, включително стабилни изисквания, минимум модификации в концепцията и повишена ефективност на програмата, цитирани от Сметната палата на САЩ (GAO). Общата прогнозна стойност на програмата на US Navy се е намалила от 5,18 млрд. US$ на 4,95 млрд. US$. Първоначалната доставка на президентските хеликоптери VH-92A се очаква да започне през финансовата година 2020, а производството ще приключи през 2023 финансова година.
Последни проблеми
Въпреки това остават два въпроса, които трябва да бъдат решени. Двата двигателя General Electric CT7-8A, наследство от S-92A, не отговарят на критериите, заявиха от GAO. Но с приоритет трябва да бъдат решени проблемите със свързването на комуникационната система на вертолета за осигуряване на комуникация с криптираните мрежи на Белия дом. Въпреки това, от USN заявиха, че проблемите ще бъдат отстранени до януари 2020 г.

М.ГЕНОВ
Източник: Avia News
Снимка: © Sikorsky
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker