Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/18/374118/ff48c0260a39b756d579abe4a64fa6c7_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Турска реклама на Су-57: F-35 или Су-57

Pan.bg 14 апр 2019 | 11:54 views (1180) commentaries(0)
img fakti.bg


Турска инфографика, сравняваща американския изтребител от 5-о поколение F-35 и руския му аналог Су-57. Появата й не е удивителна, предвид заявленията от Министерството на външните работи на Турция, че ако САЩ не предадат F-35 на Анкара, Турция може да купи аналогични самолети (разбирай Су-57) от Русия. Свързаната с покупката на С-400 тема се появи в турските медии, където веднага започнаха сравнения между двете машини с техните преимущества и недостатъци, пише аг. „Фокус”.

Указаните характеристики са:

1. Максимална скорост

2. Продължителност на полета

3. Количество на горивото

4. Максимална маса при излитането

Трябва да се има предвид, че за Турция това не е въпрос само на Тактико-технически характеристики, но и въпрос на военно-политическа субектност, където Турция се позиционира като играч, който решава сам, от кого и в какви количества ще купува.

На сделката за F-35 пречи не само на контракта за С-400, но и нежеланието на Анкара да прави отстъпки на Вашингтон, за да спаси сделката за изтребителите, тъй като най-вероятно ще се появят тълкувания, че Турция е натисната и е отстъпила. Оттук и интересът към темата за Су-57, която всъщност турците тикат на американците, опитвайки се да ги шантажират с по-нататъшното въвличане на Русия на турския оръжеен пазар. Не е трудно да си представим размаха на истерията във Вашингтон (при текущите реакции за С-400), ако работата със Су-57 стигне от сондиращи разговори до практическо обсъждане на договор за производството на тези машини за нуждите на Турция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker