Saab подписа договор за поддръжка на наземни радари с Великобритания

Pan.bg 18 яну 2019 | 11:40 views (645) commentaries(2)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Saab е подписала договор с Министерството на отбраната на Обединеното кралство за подкрепа и услуги, свързани с радарните системи Giraffe AMB. Срокът на договора е от 2019 до 2024 г.

Договорът включва доставка на резервни части, ремонти, поддръжка и представител ина терен (Field Service Representative - FSR), както и управление на проектирането и конфигурирането. Saab ще извърши работата на място в казармите Baker Barracks на остров Торни, Великобритания и в завода на Saab в Гьотеборг, Швеция.
„Поддръжката на най-високо ниво е важна част от офертата на Saab. Нашето предложение за поддръжка има вградена гъвкавост, която позволява висока готовност и наличност, както и дългосрочна устойчивост. Ние сме горди да подпомогнем британската армия с по-нататъшно повишаване на осведомеността й за ситуацията във въздушното пространство”, заяви Андерс Карп, ръководител на бизнес направлението Surveillance на Saab.

Многофункционалните радари Giraffe AMB на Saab са в ексдплоатация във ВС на Обединеното кралство от 2007 г., като допринасят както за защита на силите чрез откриване на влитащи ракети, артилерийски снаряди и мини, така и за въздушна ситуационна осведоменост и противовъздушна отбрана при операции и охрана на публични събития. Групировката на Великобритания от наземни радари Giraffe AMB, най-големата в света, е обновена до най-новия стандарт за изграждане, с функции, включващи Identification Friend или Foe (IFF) Mode 5 и са интеграни с канал з апренос на данни Link 16. Радарите ще подкрепят осигуряването на Land Environment Air Picture Provision (LEAPP) частта от бъдещата система Sky Sabre.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Saab подписа договор за поддръжка на наземни радари с Великобритания

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Моше 18 яну 2019, 12:28
   
  1
   
  4

  И какво от това?За всяка колиба купила нещо ли ще ни осведомявате.

 2. #2
  moted 18 яну 2019, 16:32
   
  3
   
  1

  Както е модно сега :Руската фирма СААБ модернизира английските натовски радари!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker