Изграждат ново кръгово кръстовище между селата Труд и Граф Игнатиево

Pan.bg 04 ное 2018 | 01:09 views (605) commentaries(0)
img
pik.bg

Започва изграждането на ново кръгово кръстовище с видеонаблюдение на една от най-натоварените отсечки по пътя Пловдив-Карлово, намираща се между селата Труд и Граф Игнатиево, съобщава БНР.

Целта е да се облекчи трафикът и да се ограничат пътнотранспортните произшествия.

За въвеждане на кръгово движение при селата Труд и Строево от администрацията на Община Марица настояваха от няколко години пред Пътната агенция.

Разрешителното за новото съоръжение е вече издадено и строителството му започва. Предстои да бъдат поставени и камери, които ще изчисляват скоростта, с която преминават автомобилите по цялата отсечката между селата Труд и Граф Игнатиево, каза директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.

Той подчерта, че участъкът е сред най-рисковите в областта.

"Това е проект на Главна дирекция „Национална полиция“ и се надявам това съвсем скоро да се случи", заяви Атанас Илков.

Той уточни, че на входа на Пловдив, по Карловско шосе, предстои да бъде издигната нова рамка, "на която ще бъдат монтирани камери и обозначителни табели".

С обновяването на пункта се предвижда да бъде осигурено и 24-часово дежурство на полицейските екипи. Това са и част от мерките за предстоящото домакинство на Пловдив през 2019 година като европейска столица на културата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker