Royal Dutch Touring Club ANWB и Airbus Helicopters подписаха рамково споразумение за 6 вертолета H135

Pan.bg 16 окт 2018 | 16:28 views (646) commentaries(0)
img Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"

Airbus Helicopters и въздушен спасителен оператор Royal Dutch Touring Club ANWB подписаха рамков договор за до 6 вертолета H135 с авионика Helionix. Освен това те са активирали първа партида от 3 вертолета,, които ще бъдат доставени през 2019 и 2020 г.

"Хората в Холандия разчитат на услугите на HEMS (въздушна Бърза помощ), които предоставяме в сътрудничество с четири университетски болници, и сме уверени, че H135 е най-добрият хеликоптер за нашите мисии" сподели Петра ван Саазе, директор на ANWB Medical Air Assistance. "Helionix ще ни помогне по-специално да подобрим нашите 24/7 операции."

"Благодарим на ANWB за продължаващото доверие в хеликоптерите на Airbus Helicopters и особено в H135" заяви Томас Хайн, ръководител продажби на Западна Европа в Airbus Helicopters. "H135 е доказан, но сега е с модернизирано оборудване за спасяване в целия свят".

ANWB Medical Air Assistance е 100% собственост на Кралския холандски туристически клуб ANWB и е единственият оператор за въздушна Бърза помощ (HEMS) в Холандия, изпълняващ повече от 8 500 мисии годишно, за които използва 6 хеликоптера от семейството на H135. С хеликоптерите си ANWB обслужва четири центъра за травми в Холандия, 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието. ANWB подновява флота си към най-новите технически стандарти с новите си H135. Освен това ANWB оперира с 2 хеликоптера H145, които извършват над 600 мисии за Бърза помощгодишно за холандските острови Wadden Isles в сътрудничество с местния доставчик на медицински услуги, 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието.

H135 е референтен хеликоптер за оператори на HEMS по целия свят. Той съчетава широка, безпрепятствена кабина с отлична ергономия и обем, обсег и товароподемност, заедно с ниско ниво на шум. Голямогабаритните плъзгащи странични врати и задните разтварящи се врати позволяват бързо натоварване / разтоварване на пациентите с допълнителна безопасност по време на наземни операции, осигурени от характерния за Airbus Helicopters вграден опашен ротор Fenestron.

Освен 4-осовия автопилот, Helionix предлага иновативно оформление на пилотската кабина, което помага да се увеличи ситуационнната информираност. Проектиран с три големи електронни дисплея, пилотската кабина е съвместима с очила з анощн овиждане (Night Vision Goggle) и включва единен индикатор за най-важните данни от бордните прибори и двигателя за пилота.

Към днешна дата повече от 1270 хеликоптера от семейство H135 работят


по целия свят с близо 5 милиона полетни часа нальот.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker