ГАЛЕРИЯ: Представиха книгата „Ген. Константин Попов - Високо небе“

Pan.bg 09 окт 2018 | 21:23 views (3377) commentaries(3)
img pan.bg


image


На 9 октомври 2018 г., в навечерието на празника на ВВС и българската авиация 16 октомври, издателство „Еър груп 2000“ ЕООД представи книгата „Ген. Константин Попов - Високо небе“. Това е биографичен поглед към живота на летеца-изтребител, пилот I клас ген. о.р. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание и бивш Началник на отбраната, командващ на ВВС и командир на 3-а изтребителна авиобаза „Граф Игнатиево“. Книгата е издадена от издателство „Еър груп 2000“, с помощта на Фондация „Български Криле“.

Представянето на книгата бе открито с думи на изп. директор на издателството Преслав Панчелиев, който разкри мотивите за издаването й. След това автора Димитър Ставрев разказа за създаването на концепцията на книгата, обемната работа по интервюиране на всички разказващи за ген. Константин Попов, редактирането и отпечатването в рекордно кратки срокове.

Десислава Маркова коментира, че й е трудно да говори за ген. Попов. „Ще използвам за ген. Константин Попов думите на Валери Петров, че той е от един особен род на хвърчащите хора. Когато за първи път бях при него през 2013 г. като журналист с намерение да правя филм за 100-годишнината за ВВС, видях един тих, строг делови човек, който изслуша всичките ми претенции за снимане. Отговори кратко и ясно какво ще стане и какво няма да стане. На желанието ми да се кача на изтребител, каза: „Само през трупа ми", коментира Маркова. „От него тогава чух, че авиацията е мечта, каза ми, че това е като да погледнеш нагоре към небето и да кажеш „Аз искам да бъда там" и да се забавляваш с това", допълни още Десислава Маркова. По думите й и като политик той още милее за авиацията.

Соня Симеонова, завеждащ библиотеката на ВВС, разказа за работа с и с ген. Попов и подчерта че от сменилите се 7-8 командващи за 25-те години от създаването на библиотеката, ген Попов е с най-голям за утвърждаване на й като средище на авиационната мисъл и книжнина в България.

„Възприемам книгата като история на един летец летял 40 години. Това е голямо щастие, това е небивал успех. Човек с е учи не от това, което е направил, а от грешките, които е допуснал“ заяви с присъщата си
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
скромност ген. Константин Попов.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: Представиха книгата „Ген. Константин Попов - Високо небе“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  m.genov 12 окт 2018, 16:13
   
  9
   
  4

  Ген. Попов направи много за авиационната бибилиотека

 2. #2
  росс 12 окт 2018, 18:36
   
  9
   
  3

  За някои то наистина е високо, а други живеят там!!!

  На вторите им викат "орли"!

 3. #3
  полковникът 14 окт 2018, 14:50
   
  1
   
  0

  И "История на бълг. военна авиация" на Д. Недялков за 100 год. на ВВС 2012г. (командир на ВВС-ген. К. Попов) беше написана в "необходимите срокове".Тази книга поне носи полезна информация, а "Високото небе" трябваше да бъде автобиографична, по примера на ген. С. Симеонов-старши.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker