Четвърта международна конференция „Единно европейско небе – предизвикателства пред въздушния суверенитет и бизнеса“ Панел 1

Pan.bg 09 окт 2018 | 18:35 views (2995) commentaries(2)
img Димитър СТАВРЕВН
сп. "Клуб КРИЛЕ"
На 9 октомври 2018 г. в Централния военен клуб в София се проведе поредната четвърта международна конференция „Единно европейско небе - предизвикателства пред въздушния суверенитет и бизнеса“ под патронажа на Председателят на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрания ген. о.р. Константин Попов. Организатори бяха Фондация „Български Криле“, Българска авиационна асоциация (БАА), КООСО и Комисията по отбрана в 44-то Народно събрания.
Присъстваха Председателят на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрания ген. о.р. Константин Попов; Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев; командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков; зам.-министъра на отбраната Анатолий Величков; ген.-майор Иван Лалов, зам.-командващ на СКС; бр. ген. Пламен Богданов, началник на НВУ; ген-майор о.з. Евгений Манев, изп. директор на Фондация „Български Криле“; проф. Стоян Денчев, ректор на УниБИТ; офицери от ЩО, МО, ВВС, ВМС, научни работници в областта на сигурността и отбраната; студенти от УниБИТ.
Поздравителен адрес от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ген.-майор о.р. Румен Радев прочете о.з. полк. Илия Милушев, секретар по сигурността и отбрана на президента.
image

Поздравителен адрес прочетоха Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев,
image

ректорът на УниБИТ проф. Стоян Денчев;
image
и о.з. полк. Ангел Георгиев, председтале на БАА.
image

Поздравителни адреси постъпиха от командирът на СВ ген.-майор Михаил Попов, от командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев; флотилен адмирал Боят Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, проф. Георги Манолов, ректор на ВУСИ; от о.з. полк. Ангел Младенов, председател на БАА, о.з. полк. Цветна Доганов, председател на УС на АСЛАБ.

image
Конференцията откри проф. д-р. ген.-майор Евгени Манев, професор в УниБИТ.

След него говори Председателят на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрания ген. о.р. Константин Попов.
image

Първият пленарен доклад бе на Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев на тема „Единно европейско въздушно пространство – предизвикателства пред въздушния суверенитет".
След него говори командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков на тема „Проблемът на въздушният суверенитет в контекста на проекта за модернизация на ВВС на България“.
image

След него началникът на НВУ бр. ген. Пламен Богданов изнесе доклад на тема „Авиационното образование в условията на глобализация“.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
alt="image" border="0" />

Следващият доклад от първия панел бе на полк. Щанъл Джонсън, аташе по отбраната на САЩ в София на тема „Сътрудничество между ВВС на САЩ и България“.
image

Следващият лектор бе проф. д-р Стефан Мичев, от УниБИТ, на тема „Единството на ЕС и многото единни европейски пространства“.
image

Последната тема от първия панел на конференцията бе на доц. д-р полк. о.р. Захарин Илиев, от ЦИПСО на тема „Модернизация на ВВС на България в контекста на общата европейска отбрана“.
image

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Четвърта международна конференция „Единно европейско небе – предизвикателства пред въздушния суверенитет и бизнеса“ Панел 1

ПРЕДИШНА СНИМКА 7/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Ййордан Георгиев 13 окт 2018, 15:23
   
  0
   
  0

  „Единно европейско небе - предизвикателства пред въздушния суверенитет и бизнеса“
  Моето лично мнение, че тази конференция е с цел отвличане на вниманието от същинските проблеми на ВВС и Гражданската авиация целта е да се превключи съзнанието на хората към теми, които нямат реално значение. За да се постигне такъв резултат, според който гражданите да са постоянно заети с нещо което за тях няма значение. За гражданите е важно гражданската сигурност по места - без насилие и кървави терористични актове. Вместо това те ни занимават с проблем на една супер сила която иска да наложи диктат над сувереното въздушно пространство на държавите в Европа.

 2. #2
  bati 13 окт 2018, 23:43
   
  0
   
  0

  Единно небе, единна земя, единна валута, единни граници...
  Единни, ама за едни - за тези, чиито са небето и границите - не.
  Изземването на националните интереси на държавите с интернационални апелчета е филм, който сме гледали.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker