Kopter с награда, присъдена от Aerosuisse

Pan.bg 25 май 2018 | 12:27 views (579) commentaries(0)
img
По повод 50-та си годишнина влиятелната федерация Aerosuisse, която защитава интересите на швейцарската авиационна и космическа индустрия, връчи наградата си за 2018 на производителя Kopter (бивш Marenco Swiss Helicopter).

Награда, ново име и нов летателен апарат в процес на сертификация. Според производителя швейцарският хеликоптер с един газотурбинен двигател SH09 вече е натрупал поръчки за 40 машини (повече от половината потвърдени). 2018-а година очевидно е започнала добре за този новодошъл, който се цели директно към най-доброто в световен мащаб в сектора на леките 6-8-местни хеликоптери.

В Швейцария Kopter е признат от Федерацията за неговата роля на пионер в иновационното развитие на "първия нов лек, екологичен и енергийноефективен хеликоптер. "

Планерът на хеликоптера SH09, чийто втори прототип полетя в началото на годината, е изработен предимно от композитни материали. Конструкция, която позволява значителни предимства при масата (1400 kg, празен) срещу основния френски конкурент, Écureuil на Airbus Helicopters.

М. ГЕНОВ
Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Kopter Group
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker